Žućko

Žućko je mladi lav sa neograničenom količinom energije. Ponekad nam se čini da gdje god da pogledamo eto ga Žućko, Žućko na grani, Žućko u školi, Žućko na bazenu, ma gdje god da pogledaš Žućko. Često ga šumske životinje pitaju da li se možda klonirao ili ima li blizanca? On se na to samo nasmije i opet odleti negdje dalje.

 

Ponekad je nestašan i voli šalu, pa ga u njegovom razredu smatraju za glavnog zabavljača. U školi je dobar i ima odlične ocjene iz predmeta koji ga zanimaju. Druge predmete baš i ne voli, ali uvijek se potrudi da i iz njih dobije makar četvorku. Odličan je sportista i član školskog tima u skoro svim sportovima.

 

Što se tiče odnosa prema prirodi, u početku nije posvećivao veliku pažnju njenom očuvanju,  nije uopšte razmišljao i bacao je sve redom gdje je stigao. Nakon razgovora sa Ekolavom dobro je razmislio o svojim postupcima, shvatio je svoje greške i vrlo se postidio, takoreći poklopio se ušima. Odmah se prijavio u Ekolavov tim, postao jedan od najaktivnijih članova i sada je odgovoran za odvajanje plastike. Malo ko zna da Žućko ima „umjetničku dušu“ i da je vrlo kreativan. Uostalom, upravo Žućko je autor glavnog slogana Ekolavovog tima: „Potrudi se i ti malo, prirodi je stvarno stalo!“

 

Ekolav je vrlo ponosan na Žućka, a ovom mladom lavu zbog njegove energije nije moguće pobjeći. Kako stiže svuda, uvijek vidi da neki nevaljalac ne odvaja plastiku i Žućko mu održi dobru bukvicu. Ekolav je odlučio da na svoja putovanja povede i Žućka, kao dio svog edukativnog tima, i Žućko sada sija od sreće i jedva čeka da se druži sa djecom i pokaže sve što zna.
 
 

OSTALI ČLANOVI TIMA

 

ekolav-min kapljica-min
 
plavko-minmunja