Kapljica

kapljica-kardKapljica je prava drugarica i veliki organizator! Svi u društvu znaju da kad god im je nešto potrebno ili imaju neki problemčić, Kapljica je prava osoba za njih. Vrlo je snalažljiva, okretna i vedra.

 

Desi joj se, istina, da ponekad preuzme previše obaveza i da se malo izgubi u svemu tome, ali otkada je počela da pravi bilješke na svom novom tabletu, ni to više ne predstavlja problem. Što se tiče škole tu ne smije biti greške, sve je pod kontrolom i ima odlične ocjene, ali to nije njena glavna prednost. Svi u školi, a i u šumi je cijene prije svega zbog njenih organizacionih sposobnosti. Treba napraviti školsku predstavu? Fino kažeš Kapljici, sjedneš u hladovinu, gledaš i uživaš. Začas sredi kulise, glumci već znaju tekst, plakati su postavljeni, grickalice su spremne… Ne brineš ni časa. Također i prilikom drugih školskih aktivnosti ili izleta uvijek je glavna i spremna da sredi, nabavi, obavi, ukratko riješi sve probleme i ništa joj nije teško.

 

Njena velika ljubav je voda. Voli da pliva, da se brčka, da se kupa, da se prska. Kad dođe zima voli da vozi snoubord, da se grudva, da kliže. Čak voli i da ide u saunu, i da jede jela kuhana na pari (to je dobro za liniju). Može se reći da voli vodu u svim njenim agregatnim stanjima. To je ujedno i glavni razlog njenog pristupanja EZOP timu. Kada je čula da Ekolav širi aktivnosti svog tima i na zaštitu voda, doletila je kao strijela. Ekolavu nije trebalo mnogo vremena da prepozna njen talenat za organizaciju i povjerio joj je oblast zaštite voda. Kapljica je također glavni logističar i menadžer EZOP tima. Treba štampati brošure? Sređeno. Treba dizajnirati plakat? Gotovo. Treba dogovoriti sastanak? Riješeno.

 

Ekolav u Kapljici ima vrlo pouzdanu i sposobnu saradnicu za svaki zadatak. Prema tome bilo je logično da je povede sa sobom na putovanje u naše krajeve. Kapljica na svom tabletu već ima spisak zadataka, kontakata, grafikona i tabela i jedva čeka da primijeni svoje sposobnosti u cilju zaštite voda i naše prirode.
 
 

OSTALI ČLANOVI TIMA

 

ekolav-min plavko-min
 
zucko-minmunja