Ekolav

Ekolav je jedan od najuglednijih stanovnika Zelene šume. Sve životinje ga veoma poštuju zbog njegove mudrosti, pravičnosti i zato što je završio mnoge škole. Među mladim lavovima je poznat kao Kralj ili Gospodar šume i moramo priznati da mu to godi, jer zna da ga tako ne zovu radi neke funkcije koju obavlja, nego zbog toga što je svojim znanjem i radom stekao njihovo poštovanje.

 

Na svojim dugačkim putovanjima zbog škole, posla i zabave, Ekolav je vidio mnogo loših primjera odnosa prema prirodi i shvatio je da dosta loših stvari proizlazi iz neznanja i nepažnje. Zato je čvrsto odlučio da uradi sve što može da ovakvu situaciju promjeni. A kao što znamo iz biologije, kad se lav odluči, onda nema šale.

 

Ekolav voli prirodu i shvata njen značaj i zbog toga rado daje savjete mladim lavovima o važnosti očuvanja Zelene šume. Voli dugačke šetnje kroz prirodu i kada primijeti da neko prema njoj postupa loše, brzo se naljuti, popriča sa nevaljalcem i sredi stvar.

 

Kako ima veliko poštovanje u šumi, sve životinje ga slušaju, rado postaju članovi njegovog ekološkog tima i sada može da se svugdje hvali kako je njegova šuma najljepša, rijeka najčistija, brežuljak najsunčaniji i sve naj, naj, naj. Svoj tim je nazvao Ekološka zajednica održive prirode ili skraćeno EZOP. Zanimljivo, zar ne?

 

Strogo vodi računa o ograničavanju proizvodnje otpada, ponovnoj upotrebi, odvajanju i reciklaži jer smatra da samo tako može sačuvati svoju šumu. Kada je sredio Zelenu šumu odlučio je da proba malo proširiti svoju misiju i eto ga sad sa nama, došao je da posavjetuje djecu kako da ispravno odvajaju otpad da i njihova okolina bude čista kao u Zelenoj šumi.

 

Inače u slobodno vrijeme voli da igra šah i vrlo je dobar, čak je bio i šumski prvak. Išao je i na međušumsko takmičenje i čuli smo da je izgubio u polufinalu, ali on to neće da prizna i kad ga pitaju za takmičenje, samo nešto promrmlja pod brkom.
 
 

OSTALI ČLANOVI TIMA

 

kapljica-min zucko-min
 
plavko-min munja